Aromaterápiás testápoló balzsam gyermekeknek

Értékelés
5/5

A gyermekek speciális igényeihez alkalmazkodva született meg a gyermek balzsam, melynek fő összetevői a római kamilla és a muskotályzsálya, illetve a mandarin és a levendula. A balzsam használható testápolóként, és masszírozó balzsamként is.

4800 Ft

A mai rohanó Világban nagyon sok információ áll rendelkezésére a szülőknek a gyermekek leterheltségéről. A mai átlag gyermekek belecsöppentek egy rohanó és megfelelést kikényszerítő Világba, ami nagy súlyt helyez a vállukra. Egyre több gyermek látogatja meg a masszőröket, kineziológusokat szüleik segítségével. A speciális igényeket megkívánó gyermekek esetében a helyzet még komplikáltabb. Folyamatos fejlesztéseken kell részt venniük, és olyan mértékű fejlődésen mennek át, amiben támogatásra szorulnak testileg és lelkileg is. Azonban általánosságban megállapítható, hogy a gyermekek lelki-és testi terhelése határozottan növekedett az elmúlt években, és várhatóan ez nem fog csökkeni. A gyermekek sokszor fáradtak lelkileg és testileg is.

A gyermekek speciális igényeihez alkalmazkodva született meg a gyermek balzsam, melynek fő összetevői a római kamilla és a muskotályzsálya, illetve a mandarin és a levendula. A balzsam használható testápolóként, és masszírozó balzsamként is.

Összetevői egyesével is komplex segítséget nyújtanak mentálisan is, de így, egyben ez a támogatás megsokszorozódik.

A római kamilla nyugtató és kiegyensúlyozó hatású, oldja a félelmeket, csökkenti az agressziót. Emellett hatékony idegrendszeri panaszok esetén is, segít az álmatlanság leküzdésében, de izomlazító hatása sem elhanyagolható. Így tökéletesen igazodik a speciális igényű gyermekek kezeléséhez is.

A muskotályzsálya csillapítja az izom és ízületi fájdalmakat, segíti a fokozott vérkeringést. Ezáltal az izomzat keringése is javul, mely lehetővé teszi a testi-és az agyi funkciók optimális működését. Kiválóan alkalmas a „hiszti” kezelésére, hiszen nyugtat, ellazít. A muskotályzsálya segítségével a gyermek együttműködése növelhető.

 

A mandarin nyugtatja és relaxálja az idegeket. A stressz és aggályok leküzdésében is segítségünkre lehet. Ez a hatása gyerekek esetében is érvényesül. Emellett támogatja az immunrendszer és szerveink egészséges működését.

A levendula kiválóan regenerálja a fáradt izmokat. Mivel fájdalomcsillapító és görcsoldó, helyileg alkalmazva a segíti a megfelelő izommozgást, és mentális segítséget is nyújt használójának.

Ezeket a sorokat végigolvasva természetesen a név kiegészítésre szorulna, hiszen nem csak gyermekeknek nyújthat segítséget a balzsam. Mindennapi használata során számos pozitív hatás figyelhető meg testileg és mentálisan is. Emellett illata is nagyon kellemes.

Végül, de nem utolsósorban, néhány szó a speciális igényű gyermekekről:

Azok a gyermekek, akiket minden nap, minden terápia előtt „be kell masszírozni”, rengeteg olyan anyaggal találkozhatnak, sokkal nagyobb dózisban, melyeket a szervezetük nem képes feldolgozni. Sajnos korlátozottságuk miatt a mozgás segítségével távozásra bírható anyagok áramlása lassúbb, immunrendszerük gyengébb lehet. Illetve idegrendszerük fejlettsége is változó lehet. Esetükben nagyon fontos, hogy minőségi, bio anyagok felhasználásával készült termékeket használjanak a szülők, terapeuták, hiszen szervezetük inkább segítségre szorul, ezzel foglalkozni a mai Világban szükségszerű. Érdemes olyan termékeket használni, mely nemcsak testileg, de lelkileg is segíti a gyermekeket, és szüleiket, hatása igazolt, és komplex.

A balzsam 1 éves kortól használható, nem csak gyermekeknek. J

"Vigyázz a testedre, mert az egyetlen hely, ahol élhetsz."

Komplexterápia