komplexterapia

„Mit tehetek Én?”

„Mit tehetek Én?”

Az egészségünk megőrzéséért és a gyógyulásunkért mindent meg kell tenni, hogy a kívánt egyensúlyi állapotot visszanyerjük. De mi is az a kívánt egyensúlyi állapot? Nem más, mint amikor jól érezzük magunkat, amikor úgy érezzük, hogy a felmerülő problémákat meg tudjuk oldani, és tudunk örülni annak, amit elérünk, amiben sikeresek vagyunk, vagy amit megoldunk.

Amikor ez az egyensúlyi állapot megbomlik, a testben számos funkció máshogyan kezd el működni. A stressz hormonok túlzott termelődése a mellékvese „elfáradásához” vezethet, az emésztési folyamatok megváltozhatnak, a vérnyomás megnőhet, folyamatos-vagy visszatérő fejfájás jelentkezhet, felborul a bioritmusunk, alvási szokásaink megváltoznak, izomfájdalmak jelezhetnek a változást a testben…

  1. Lelki felismerés

Az első, talán a legfontosabb dolog, hogy felismerjük, hogy a testünkben végbemenő folyamatok mire utalnak. Fel kell fedeznünk azt a momentumot, személyt, helyet, tettet, ami előidézi a fent említett folyamatokat. Erre adott pillanatban nem mindenki képes. Ha ez egyedül nem ismerhető fel, nem szégyen szakember segítségét kérni. Amennyiben sikerült azonosítani a gondolati irányt, tudatosan is dolgozni kell a gyógyulásért.

  1. Táplálkozás

Napjaink talán legkényesebb és legvitatottabb témaköre.

Szervezetünk egy bonyolult biokémiai mechanizmus, amely helyes és rendszeres tápanyagbevitelt követel. A jó egészséghez fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, vitaminokra, ásványi anyagokra, aminosavakra, és sok más anyagra van szükségünk. Az emberi szervezet átlagosan naponta 13 vitamint és 60 ásványi anyagot igényel, de ezek 60-80%-át nem kapjuk meg, mert hiányoznak az ételeinkből. Így a szervezet azt a csontokból, más szövetekből pótolja, tartalékait csökkentve. A technológiai fejlődés automatikusan hozza magával, hogy a növények vegyszerek segítségével nőnek, savas eső esik, az állatokat antibiotikummal és hormonokkal kezelik. Az ételek festőanyagokat, tartósítószereket, mesterséges adalékokat tartalmaznak. Mit tehetnénk? Megesszük, így a vegyszerek felhalmozódnak a szervezetünkben, melyek igen nagy hatást gyakorolnak a működésére.

  1. Testmozgás és méregtelenítés

A testmozgás nem csak fogyni kívánóknak ajánlott. A fent említett anyagok a nyirokrendszeren keresztül képesek ürülni a szervezetünkből. Amennyiben a testünkben maradnak, beépülnek sejtjeinkbe. L

A testmozgás egy méregtelenítési forma, emellett számos eljárás ismert, a nyirokmasszázstól a méregtelenítő diétákig. Bármelyiket is választjuk, fontos, hogy értékrendünkbe bele tudjuk azt illeszteni.

  1. Víz

Szervezetünk több mint 80%-a víz. A szervezet optimális működéséhez szüksége van rendszeres vízfogyasztásra. A rossz minőségű élelmiszerek, a nem megfelelő étkezés és a kevés vízfogyasztás a test elsavasodásához vezethet. A savas közeg megfelelő táptalaj a baktériumok és a gombák elszaporodásához. A lúgosítás a mai modern világban ezért alapkövetelmény. Bármely betegség kezelésekor ( is ) érdemes lúgos vizet fogyasztani, és a méregtelenítéshez is szükségünk van a vízre.

Hiszen próbáltál más víz nélkül mosni? Ugyanígy működik a szervezetünk is. Víz nélkül a káros anyagok nem tudnak kimosódni, kiválasztódni a nyirokrendszeren keresztül.

  1. Én magam és a pozitív megerősítések

Meg kell teremteni a harmóniát és a nyugalmat a testünk, a lelkünk, és a gondolataink között. Ennek igen sok formáját megtalálhatjuk. Legyen az meditáció, egy jó könyv, egy hobby, vagy bármi más. Fontos, hogy megtaláljuk azt a nyugalmat, ami segíti pozitív működésünket.

A mindennapi pozitív megerősítések segítenek az önbizalom növelésében, további célok kitűzésében. Felejtsük el a NEM szót. Gondolataink, így szavaink is információkat hordoznak. A legjobban egy példán keresztül szemléltethető a pozitív megerősítés:

„Nem szeretném magam rosszul érezni.” helyett: „Magabiztos, boldog és elégedett vagyok.”

Próbáld ki. Mondd ki a két mondatot. Még az érzés is más, amit érezni lehet. Más a rezgése. J

„Mit teszel Te?”

Magyariné Kiss Ilona

természetgyógyász-kineziológus,reflexológus