Hogyan segíthet a Bach-virágterápia a jelen helyzetben?

Általánosságban…

A Bach-virágeszenciák – a többi természetes orvossághoz hasonlóan – nem a tüneteket vagy a betegséget kezelik, hanem az egyén érzelmi állapotának kiegyensúlyozásával érik el hatásukat. A terápia megalkotója Dr. Edward Bach, angol orvos, bakteriológus és homeopata volt. Az 1900-as évek elején Londonban  élt, majd vidékre költözött, ahol meghatározta azokat a Bach-virágokat, amelyek képesek helyreállítani a kibillent lelkiállapotot, ezzel megelőzve betegségek kialakulását vagy a már kibillent állapot helyreállítását.

Bach-virág tanácsadás…

A Bach-virág tanácsadás beszélgetésen alapul. Ilyenkor a kliens elmeséli a tanácsadónak, hogy hogy érzi magát, mi jár a fejében, az élet milyen területén akadnak nehézségei. Ez körülbelül 60-90 percet vesz igénybe. Amennyiben az érzések nehezen azonosíthatóak, segítségül hívható az erre a célra készített tesztsor, vagy kártyák is.  Majd a beszélgetés végén a tanácsadó összeállít egy 30ml cseppentős üvegben, a kliens érzelmi állapotának megfelelő egyéni keveréket, amit ő hazavisz magával. Ez körülbelül 3 hétre elegendő mennyiség, ajánlottan napi 4*4 cseppet kell fogyasztani belőle. Akut probléma esetén 2-3 nap múlva, míg személyiséggel összefüggő problémák esetén 3 hét múlva várható pozitív változás. A Bach-cseppek nem allergizálnak, és bármilyen terápia kiegészítéseként szedhetőek. Ellenjavallata, és negatív mellékhatása nincs.

A jelenben…

A jelenben sok negatív érzés jelenhet meg bennünk. Amit elsőként tanácsolhatok, hogy hagyjátok megélni ezeket a negatív érzéseket, nem szabad őket elnyomni. Mindenkinek más mennyiségű időre van szüksége, hogy megélje érzéseit, akár negatívak, akár pozitívak azok. Ezért a legfőbb erény a jelenben a türelem. Magaddal és másokkal szemben is. Amennyiben úgy érzed, hogy ezek az érzések már terhesek számodra, nem tudsz szabadulni tőlük, szívesen ajánlom fel segítségemet online vagy telefonos formában, természetesen ingyen. Emellett segítségetekre lehetnek a Bach-cseppek, melyről fentebb olvashattatok! Szívesen válaszolok bármilyen kérdésre ez ügyben,

elérhetőségem: 06-20-9-73-74-04, vagy a info.komplexterapia@gmail.com, illetve megtaláltok a facebook-on is, itt privát üzenetben állok rendelkezésetekre!

Magyariné Kiss Ilona